Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikası

AMAÇ

TS ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemin ana teması; Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilişim Hizmetlerinde; insan, alt yapı, yazılım, donanım, öğrenci bilgileri, kuruluş bilgileri, üçüncü şahıslara ait bilgiler ve finansal kaynaklar içerisinde bilgi güvenliği yönetiminin sağlandığını göstermek, risk yönetimini güvence altına almak, bilgi güvenliği yönetimi süreç performansını ölçmek ve bilgi güvenliği ile ilgili konularda üçüncü taraflarla olan ilişkilerin düzenlenmesini sağlamaktır.

KAPSAM

Bu politika Süleyman Demirel Üniversitesinin tüm bilişim varlıklarını ve kullanıcılarını kapsamaktadır.

SORUMLULUK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tüm personeli sorumludur.

UYGULAMA

• İçeriden veya dışarıdan, bilerek ya da bilmeyerek meydana gelebilecek her türlü tehdide karşı Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bilgi varlıklarını korumak, bilgiye erişebilirliği iş süreçleriyle gerektiği şekilde sağlamak, yasal mevzuat gereksinimlerini karşılamak, sürekli iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmak,
  • Yürütülen tüm faaliyetlerde Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin üç temel öğesinin sürekliliğini sağlamak.
    • Gizlilik: Önem taşıyan bilgilere yetkisiz erişimlerin önlenmesi,
    • Bütünlük: Bilginin doğruluk ve bütünlüğünün sağlandığının gösterilmesi,
    • Erişebilirlik: Yetkisi olanların gerektiği hallerde bilgiye ulaşılabilirliğinin gösterilmesi,
  • Sadece elektronik ortamda tutulan verilerin değil; yazılı, basılı, sözlü ve benzeri ortamda bulunan tüm verilerin güvenliği ile ilgilenmek.
  • Bilgi Güvenliği Yönetimi eğitimlerini tüm personele vererek bilinçlendirmeyi sağlamak.
  • Bilgi Güvenliğindeki gerçekte var olan veya şüphe uyandıran tüm açıklıkların, BGYS Ekibine rapor etmek ve BGYS Ekibi tarafından soruşturulmasını sağlamak.
  • İş süreklilik planları hazırlamak, sürdürmek ve test etmek.
  • Bilgi Güvenliği konusunda periyodik olarak değerlendirmeler yaparak mevcut riskleri tespit etmek. Değerlendirmeler sonucunda, aksiyon planlarını gözden geçirmek ve takibini yapmak.
  • Sözleşmelerden doğabilecek her türlü anlaşmazlık ve çıkar çatışmasını engellemek.
  • Bilgiye erişilebilirlik ve bilgi sistemleri için iş gereksinimlerini karşılamaktır.
  • Bilgi güvenliği farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmaları gerçekleştirmek
Yayın Tarihi: 12/10/2020