Sıkça Sorulan Sorular

Alttaki resimde yer alan kırmızı kutucuklu alandan öğrenci eposta adresinizi öğrenebilir, mavi kutucuklu alandan öğrenci eposta şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

OBS şifreniz ile SDÜ E-Posta şifreniz birbirinden bağımsızdır.  

SDÜ Online Ödeme Sistemini (https://oos.sdu.edu.tr) kullanacak hesabınıza bakiye yükleyebilir ya da haftalık yemek fişi alabilirsiniz. 

SDÜ Online Ödeme Sistemi ana sayfasında bulunan “Kütüphane Ceza Ödeme (ISUBU)” (https://link.sdu.edu.tr/vexcsMth) bağlantısını kullanarak kütüphane borcunuzu ödeyebilirsiniz. 

SDÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına yazacağınız SDÜ hesabınızda bulunan bakiyenin iadesi hakkındaki dilekçe ile SDÜ hesabınızda bulunan bakiyeyi geri alabilirsiniz. 

Android işletim sistemli cihazlarınız için “https://link.sdu.edu.tr/XqRBBpQT”, IOS işletim sistemli cihazlarınız için “https://link.sdu.edu.tr/OXTvjozY” adresini kullanarak uygulamayı yükleyebilirsiniz. Kullanıcı adınız SDÜ E-Posta adresiniz, şifreniz ise SDÜ E-Posta şifrenizdir. 

https://golcuk.sdu.edu.tr/” adresi ile lisansüstü öğrenci bilgi sistemine ulaşabilirsiniz. Öğrenci numaranız ve GÖLCÜK sistemi şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi değiştirmediyseniz varsayılan şifreniz TC Kimlik Numaranızın ilk 8 hanesi olarak atanmaktadır. 

SDÜ havuz hizmetinden yararlanmak için şahsen 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzuna gitmeniz, üyelik formunu doldurup imzalamanız gerekmektedir. 

Kartınızın kırık ya da çatlak olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer varsa kartınızın yenilenmesi için bölümünüz öğrenci işlerine başvurunuz. Herhangi bir deformasyon yok ise SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına giderek kartınızı tanımlattırabilirsiniz. 

Personel Daire Başkanlığından e-posta kullanıcı adı ve parola bilgilerinizi alabilirsiniz.

https://link.sdu.edu.tr/YbIebByr adresinden parolanızı sıfırlayabilirsiniz.

Personel Bilgi Sisteminde cep telefonu numaranızın bulunmaması durumunda Personel Daire Başkanlığı üzerinden telefon numaranızı ekletmeniz gerekmektedir.

SPAM vb. sorunların önüne geçebilmek adına kullanıcıların gönderebileceği günlük toplam mail sayısı sınırlandırılmıştır. Daha fazla bilgi için Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ulaşınız.

https://bidb.sdu.edu.tr/tr/dokumanlar/formlar adresinde bulunan İçerik Sağlayıcı Formunu doldurarak resmi yazı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına başvurmanız gerekmektedir.

https://link.sdu.edu.tr/AxGCKEbj adresinde bulunan “Microsoft Outlook Uygulamasında E-Postalarınızın Yedekleme ve Yedekten Geri Yükleme İşlemlerini Nasıl Yapabilirsiniz?” başlıklı videoyu izleyerek gerekli yapılandırmaları yapabilirsiniz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ ve Sistem Yönetimi birimine ulaşarak gerekli desteği alabilirsiniz.

https://bidb.sdu.edu.tr/tr/dokumanlar/formlar adresinde bulunan İçerik Sağlayıcı Formunu doldurarak resmi yazı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına başvurmanız gerekmektedir.

SDÜ Kablosuz Ağı'nda "SDU_WiFi" ve "eduroam" isimli iki yayın yapılmaktadır. Her iki yayın tüm öğrencilerimizin ve personelimizin kullanımına açıktır. Bu yayınlara nasıl bağlanacağınız ile ilgili detaylı bilgiye https://kablosuz.sdu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

https://link.sdu.edu.tr/RqnPTVtK adresinden MAC adresinizi nasıl öğrenebileceğinize bakabilirsiniz.

SDÜ_WiFi ağında MAC adresi kimlik denetleme yöntemi kullanılmaktadır. "eduroam" yayınında ise 802.1x kimlik denetleme yöntemi mevcuttur. "eduroam" yayını daha güvenli bir ağ ortamı sunduğu için bu yayının kullanılması tavsiye edilmektedir.

"SDÜ_WiFi" ağında kısıtlamalar bulunmaktadır. DNS, HTTP ve HTTPS portları haricindeki tüm portlar kapalıdır. "eduroam" ağında ise bağlanan kullanıcıya göre kısıtlamalar değişmektedir.

Ayrıca “eduroam” ağı ayarlarınız ile “eduroam” üyesi farklı bir üniversiteye gittiğinizde ek bir ayar gerektirmeden diğer üniversite “eduroam” ağını da kullanabilirsiniz.

SDU Doğu Ve Batı Yerleşkesinde bulunan Fakülte girişlerinden çıkışına Kadar Ve Genel Toplanma Alanlarında Kablosuz İnternet Hizmeti Verilmektedir.

https://link.sdu.edu.tr/-tCVHedJ adresinde bulunan videoyu izleyerek gerekli ayarları yapabilir ve Office365 hizmetinden yararlanabilirsiniz.

https://link.sdu.edu.tr/wcQwGMLk adresinde bulunan videoyu izleyerek gerekli ayarları yapabilir ve yerleşke dışından erişim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.