Yerleşkeye Girişlerde HES Kodu Zorunluluğu Başlamıştır

Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkelerinde yer alan kartlı geçiş ve bariyer sistemleri, SDÜ Mobil ve Hayat Eve Sığar (HES) Kodu uygulaması ile entegre edilmiştir. SDÜ Mobil üzerinden HES kodu ile ilgili risk durumlarının ve kare kodların görüntülenmesi de sağlanmaktadır. Öğrenci ve personelimizin SDÜ Mobile uygulaması veya Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden HES kodlarını (HES uygulaması üzerinden süresiz HES Kodu üretiniz) sisteme girmeleri gerekmektedir. 

Öğrenciler için HES Kodu kullanımına ilişkin dokümana ulaşmak için lütfen tıklayınız. (SDÜ Mobil uygulamanızı lütfen güncelleyiniz.)

Personel için HES Kodu kullanımına ilişkin dokümana ulaşmak için lütfen tıklayınız. (SDÜ Mobil uygulamanızı lütfen güncelleyiniz.)

Üniversitemizde yer alan binalara girişlerde 23.11.2020 tarihinden itibaren HES Kodu kontrolü Sağlık Bakanlığı HES uygulaması aracılığı ile gerçekleştirilmekte idi. Uygulama kapsamında 30.11.2020  Pazartesi gününden itibaren HES kodu sorgulaması, kartlı geçiş noktalarında kimlik kartlarının okutulması ile otomatik olarak yapılacaktır. Kartlı geçiş noktalarının bulunmadığı noktalarda kontrol işlemi güvenlik görevlileri tarafından yapılacak olup, kontrol sırasından SDÜ Mobil uygulamasında yer alan HES kodu ekranını göstermeniz (riskli/risksiz) yeterli olacaktır. Misafirlerimizin HES kodu kontrolleri ise Sağlık Bakanlığı HES uygulaması aracılığı ile kontrol edilmeye devam edilecektir.

HES KODUNUN AMACI:

Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin yerleşkelere girişlerinin engellenmesi sağlanacaktır.

Yayın Tarihi: 28/11/2020
Okunma Sayısı: 2928