SDÜ Öğrencisi “ogr.sdu.edu.tr” Uzantılı Mail ile Birçok Ayrıcalığa Sahip Oluyor

Süleyman Demirel Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu en önemli ayrıcalıklar arasında yer alan “ogr.sdu.edu.tr” uzantılı mail adresleri, öğrencilere hayatlarını kolaylaştıracak birçok imkan sunuyor.

Öğrenci mail adreslerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’ne giriş yaptıktan sonra açılacak sayfada e-posta adresinizi görebilirsiniz. E-posta adresleri Lisans öğrencilerimiz için l(öğrenci numarası)@ogr.sdu.edu.tr, Önlisans öğrencilerimiz için ise ol(öğrenci numarası)@ogr.sdu.edu.tr şeklindedir. Şifreniz, kimlik numaranızın son 8 hanesidir.

Öğrencilerimizin kullanımına sunulan “ogr.sdu.edu.tr” uzantılı mail adresleri, üniversitemizle ilgili tüm gelişmelerden, konferans, konser, sempozyum, turnuva gibi bilimsel, kültürel ve spor aktivitelerinden kurs ve eğitim duyurularından anında haberdar olma imkanı sunuyor.

Bunun yanı sıra Office 365 üyeliği ile birlikte ücretsiz MS office ürünleri, 1TB Onedrive, Teams, Stream vb. birçok uygulamayı ücretsiz kullanma olanağına sahip olan öğrenciler, ogr.sdu.edu.tr uzantılı mail adresleri ile Amazon prime ve Spotify’ da yüzde 50 indirim, Adobe Creative Cloud yüzde 60 indirim imkanlarından yararlanıyor. Aynı zamanda eduroam üzerinden bağlantı kuran öğrencilerimiz, başka bir üniversiteye gittiklerinde de hiçbir işlem yapmadan yine eduroam üzerinden otomatik olarak internete bağlanabilir.

“Öğrenci Odaklı Üniversite” anlayışını benimseyen Süleyman Demirel Üniversitesi, mail hizmeti ile öğrencilerine şu avantajları da sağlıyor:

• GitHub Öğrenciler için geliştirici paketi (Github student developer pack),
  • Ücretsiz bulut hizmetleri
  • Ücretsiz alan adları
  • Ücretsiz yazılım geliştirme uygulamaları
  • Ücretsiz eğitimler
  • Digital Ocean, Microsoft Azure ve Amazon AWS gibi büyük bulut platformlarında 1 yıllık kullanım için kredi
  • G Suite (Google Drive Sınırsız depolama alanı vb. diğer fırsatlar) indirim ve ücretsiz hizmetleri
  • Youtube öğrenci üyeliği fırsatı
  • Apple, Monster, Notebook ürünlerinde indirim fırsatı
  • Autodesk(AutoCAD vb.) ürünlerinde indirimler ve ücretsiz kullanımlar
  • Cinema 4D ücretsiz öğrenci paketi
  • Jetbrains ürünlerinin tamamına ücretsiz erişim

Daha fazlası için ilgili link ==> https://education.github.com/pack

bidb.sdu.edu.tr üzerinden Office365 yardım dokümanlarını inceleyerek üyeliklerini tamamlayabilir.

SDÜ Mobil Uygulamasını indirmek için tıklayınız (Android)

SDÜ Mobil Uygulamasını indirmek için tıklayınız (İOS)

Yayın Tarihi: 01/10/2020