Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na Ziyaret

Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bilgi işlem dünyasının kapılarını aralamak ve bu alandaki kariyer fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında öğrencilere, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı eşlik etti.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, ağ yönetimi, kablolama ve veri merkezi hizmetleri ile ilgili uzmanlık alanlarına sahip olan bir birim olarak tanınıyor. Öğrenciler bu ziyaret sırasında, günümüzün giderek daha bağımlı hale geldiği ağ teknolojilerinin alt yapısını oluşturan ağ tasarımı, fiber optik ağlar, kablolama, siber güvenlik, ağ güvenliği ve veri merkezi altyapısı gibi konular hakkında detaylı bilgilendirme aldılar.

Ziyaretin bir parçası olarak, Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı, öğrencilerin sorduğu soruları da içeren interaktif bir oturum düzenledi. Öğrencilerin merak ettikleri konular hakkında bilgilendirme yaparak, bilgi işlem sektörünün çeşitli yönlerini anlattı. Aynı zamanda, kariyerleri boyunca başarılı olmanın ve bu alanda başarılı bir kariyer yapmanın ipuçlarını paylaştı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gerçekleştirdikleri ziyaret için, okul öğrencileri ve öğretmenleri adına teşekkürlerimizi sunarız. Bu tür etkileşimler, gençlerimize farklı kariyer olanakları ve sektörler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunuyor.

Yayın Tarihi: 11/10/2023